Kredi Borcumu Başka Bankaya Aktarma

Gün geçtikçe ülkemizde hizmet veren bankaların sayısı artmaktadır. Bu artışa bağlı olarak bankalar, vatandaşların kendilerini tercih etmesini sağlamak için çeşitli hizmetler sunmaktadır. Bu hizmetlerin kalitesi ve türü günden güne artmaktadır. Türkiye’de vatandaşların en çok tercih ettiği banka hizmetlerinden biri kredidir. Bankadan toplu bir şekilde para çekilmesini ve daha sonra küçük faiz oranlarıyla geri ödenebilmesine olanak sağlayan bankalar birçok kişinin kolay bir şekilde konut veya araba sahibi olmasını sağlamıştır. Her ne kadar kredilerden çok iyi bir şekilde bahsetsek de madalyonun bir de diğer yüzü vardır. Ödeme sırasında bankayla müşteri arasında bazı sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Bu sorunları çözmek için bazı durumlarda banka değişikliği yapmak uygun olmaktadır. Kredi borcumu başka bankaya aktarma işlemini gerçekleştirmek istiyorum diyenlerin yararlı bilgileri bulabileceği yazımıza devam edebilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Taşıma Neden Yapılır?

İhtiyaç kredisi taşıma olarak da adlandırılabilecek olan kredi borcunu başka bankaya aktarma işlemlerinin farklı sebepleri olabilir. Bu işlemi gerçekleştirmek isteyen banka müşterileri genellikle kredilerini başka bankalara taşıyıp daha rahat bir şekilde ödeme yapmayı amaçlamaktadır. Bankalar da hem müşterilerine yardım edip hizmet alanını genişletmek hem de kredi ödemelerinden pay almak için bunu kabul etmektedir. Ayrıca krediyi taşımak yapılandırmaktan çok daha karlı ve avantajlıdır. Birden fazla ihtiyaç kredisine sahip olanlar ise ödemelerde zorluk çektikleri taktirde borç transfer kredisi yardımıyla finansal açıdan rahatlayabilirler.

Borç Transfer Kredisi Nedir?

Borç transfer kredisi, birçok banka müşterisinin ödemelerini yapılandırmasına olanak sağlayan bir hizmettir. Bu hizmet genellikle, birden fazla kredi kartı ya da kredi borcu olan müşteriler için verilmektedir. Bankaların bu opsiyonu sayesinde, tüm ihtiyaç kredisi veya kredi kartı borçları tek bir bankada toplanabilmektedir. Borçların tek bankada toplanmasıyla birlikte, borçlar yapılandırılmakta ve yeni bir ödeme planı oluşturulmaktadır. Bu ödeme planının uzun vadede olması ve tüm borçları kapsaması insanların finansal açıdan zorluk çekme riskini düşürmektedir.

Borç Transferi Kredisinin Şartları Nelerdir?

Borç transfer kredisinden yararlanmak isteyen banka müşterilerinin bazı şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Her kredinin transfer kapsamına girmediği bilinmesi gereken ilk şeydir. İkinci olarak ise, kredi borçlarının tamamı başka bir bankaya aktarılmalıdır. Borç transferi kapsamında kısmi aktarmalar söz konusu değildir. Çünkü tüm borçları aynı çatı altında toplayabilmek için müşterinin başka bankalara borcu bulunmamalıdır. Borç transferi sırasında bankalar müşterilerine yardımcı olmak için EFT işlemlerinden ücret almamaktadır. Eğer müşteri kredi kartı borcunu transfer etmek istiyorsa kredi kartını aldığı bankadan bilgi almalıdır. Bankaların özel olarak koyduğu şartlar çağrı merkezleri aranıp “Kredi borcumu başka bankaya aktarma işlemi gerçekleştirmek istiyorum.” denilerek öğrenilebilir.

Kredi Transferi Yapan Bankalar

Kredi transferi yapan bankalar ülkemizde YapıKredi, Vakıfbank, Garanti Bankası, Akbank, Denizbank, Finans Bank ve ING Bank’tır. Bu bankaların hepsinin belirlediği farklı faiz oranları bulunmaktadır. Bu faiz oranları vadeye göre değişebilmektedir. Kredi transferi yapan bankalar kişinin diğer tüm bankalara olan borcunu ödemekte ve müşteriyle yepyeni bir borç sözleşmesi imzalamaktadır. Bu imzalanan sözleşme sayesinde tekrardan kredi ödemeleri rahat bir şekilde yapılmaya başlanabilir.

Konut Kredisi Borç Transferi Nedir?

Konut kredileri, bankaların müşterilerine konut alması amacıyla verdikleri yüksek meblağlara tekabül eden kredilerdir. Banka müşterileri konut kredilerini ödemekte zorlandıklarında konut kredisi borç transferi yapabilmektedir. Bu transferi yapabilmek içi pek çok adımdan geçilmesi gerekmektedir. İlk olarak borcun transfer edileceği banka belirlenmelidir. Ardından gerekli evraklarla banka şubesine gidilip başvuru yapılabilir. Gerekli evraklar; gelir belgesi, kimlik ve tapu fotokopisidir. Başvuru yapıldıktan sonra banka değerlendirme yapmakta ve bir süre sonra olumsuz veya olumlu cevap vermektedir.

Konut kredisi transferi yapan bankalar arasından herhangi birinden olumlu bir geri dönüş alındıysa ilk olarak, borçlu olunan bankadan kapama yazısı alınmalıdır. Kapama yazısı, müşterilerin bankaya olan borç miktarını ve bu borç miktarının ödenmesi durumunda konuttaki ipoteğin kaldırılacağını belirten resmi bir yazıdır. Bu yazı konut kredisi transferi yapan bankaya ulaştırıldıktan sonra satın alınan konuta eksper gönderilmektedir. Çünkü eski eksper raporu genellikle yeni banka tarafından kabul edilmemektedir. Yeni gönderilen eksperin raporu olumlu olursa transfer işlemi yapılabilmektedir.

Konut Kredisi Transferi Sonrası Nasıl Bir Yol İzlenir?

Konut kredisi transferi yapan bankalar ilk olarak tapu görevlisi yardımıyla konutun üstüne ikinci derece ipotek koymaktadır. Ardından, ipotek koyan banka borçlu olunan bankadan borç bilgisini istemektedir. Güncel borç bilgisi yeni bankaya resmi bir belgeyle iletildikten sonra bu miktar tutarında kredi açılışı yapılmakta ve borçlu olunan bankaya yeni banka tarafından ödeme yapılmaktadır. Borç kapatıldıktan sonra banka ipoteği kaldırdığına dair yeni bankaya yazı göndermektedir. Son olarak yeni bankanın 2. derece olan ipoteği 1. dereceye çevrilmektedir. Ardından yeni bankanın belirlediği vade ve faiz oranları kapsamında kredi ödemeleri yapılabilmektedir. Bu hizmet Vakıfbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, İş Bankası, Finans Bank ya da Akbank’tan alınabilmektedir. “Kredi borcumu başka bankaya aktarma işlemi yapmak istiyorum.” diyen kişiler bu bankalardan hizmet alabilirler.

Kredi Fırsatı
Kredi Fırsatı

Eğer fırsatı açılmazsa size ulaşabilmemiz için lütfen e-mail adresinizi yoruma bırakınız.